Poletna šola: “Pot do uspeha” je brezplačna 5 dnevna poletna šola za dijake na kateri bodo slednji pridobili uporabna znanja s področij mehkih veščin, osebnih financ, kariernih in podjetniških strategij, vrednot in motivacije za uresničitev svojih potencialov. Prvič smo jo izvedli avgusta 2019.

Bistvena razlika med poletno šolo v organizaciji Rac Ljubljana 25 in drugimi podobnimi poletnimi šolami je, da bodo dijakom predavali uspešni mladi podjetniki in študentje, ki jim bodo tudi mentorji po poletni šoli. Manjši generacijski preskok med predavatelji in udeleženci bo zagotovil večjo retencijo informacij.

Komu je namenjena: Iščemo dijake, za katere njihovi profesorji menijo, da imajo višji potencial, kot ga izkazujejo njihove ocene in šolski uspeh. Posebej iščemo tiste, ki jim uresničitev njihovih podjetniških, umetniških in življenjskih potencialov preprečuje finančno stanje ali druge težave znotraj njihove družine.

Zakaj smo se odločili za izvedbo projekta:

  • Ker je za dijake in mladostnike pomembno da pridobijo uporabna znanja in veščine,  ki običajno niso vključene v splošni kurikulum srednjih šol in gimnazij.
  • Ker mladi potrebujejo zgled in mentorstvo uspešnih vrstnikov, saj se z odraslimi predavatelji  težje poistovetijo.
  • Ker jih želimo pripraviti na uspešno osebno in poslovno rast v lokalnem in mednarodnem okolju.

Kdaj in kje: Letos bomo Poletno šolo izvedli v od 18 do 22 Avgusta.